jumpa orang asli?

Salam buat semua pembaca, n3 kali ini anis hendak ajak korang ke rumah orang asli..nak tak? anis jumpa orang asli ker? sebenarnya semalam anis bawa budak-budak tu berjalan dengan atoknya ke pameran orang asli di muzium..selain tu ada gak pameran zaman dahulu masa perang dan zaman sekarang..tapi, bila pergi sana anak sulung anis menangis hendak tangkap gambar dengan ular sawa dekat sana..bukan anis tidak bagi dia tangkap gambar sama, tapi sebelumni dia sudah pernah pegang ular tu sendiri dan tankap gambar ramai-ramai..tapi kali ini dia hendak tangkap gambar sorang-sorang dengan ular tu pulak..tapi anis tak bagi..puas jugalah pujuk dia supaya jangan menangis..sebab anis katakan pada dia nanti kita akan pergi bersama ayahnya pula..sebab semalam ayahnya tidak ikut sekali sebab kerja..ini antara yang dapat anis snap..
Selepas kitaorang pergi muzium, kami jalan kaki memanjat tangga ke planetarium negara pula..dulu anis ingat hendak masuk mahal.. sebenarnya taklah mahal sangat dalam sekitar RM 1.00-3.00 sahaja seorang.. ini gambar yang sempat anis tangkap untuk  korang..

Penat juga rasanya semalam berjalan..sampai anak anis yang kecik pun tertidur atas bahu anis..kesia juga tengok dia..yang sulung mula mengamuk penat..nasib baik anis pun tak mengamuk hi hi hi..

How does getting rewarded through sharing sounds like to you? Join #ChurpChurp tod

jom join churp2 ramai2 untuk tabung sekolah anak anis..sekurang-kurangnya dapat tambah kenalan dan rakan suka dan duka..tak rugi..jom join anis sekali boley?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
jika anda memerlukan khidmat tenaga pengajar untuk KMK (KIK) atau ceramah tentang KMK sila hubungi En. Roslan di email: kendiemas200559@gmail.com.