Bahan-bahan:
2 1/2 cawan kek
1 1/2 cawan gula
1 tsp baking soda
1 tsp garam halus
1 tsp serbuk koko
1 1/2 cawan minyak jagung
2 1/2 cawan kek
1 1/2 cawan gula
1 tsp baking soda
1 tsp garam halus
1 tsp serbuk koko
1 1/2 cawan minyak jagung
1 cawan buttermilk - pada suhu bilik
2 biji telur gred A - pada suhu bilik
2 tbsp(1 oz) pewarna merah
1 tsp cuka
1 tsp vanilla extract
1. Griskan tincake 9", taburkan tepung sesikit.
2. Dalam mangkuk, ayakkan tepung, baking soda, garam dan serbuk koko. Masukkan gula. Gaul rata.
3. Dalam mangkuk yang lain, pukul telur, buttermilk, minyak, pewarna merah, cuka dan vanila.
4. Masukkan bahan 2 ke dalam 3, pukul hingga sebati dan smooth.
5. Masuk ke dalam tincake dan bakar.
Pilihan Frosting:
Butter roux:
3 tbsp gandum
1cawan gula
1 cawan butter
1 cawan susu segar
1 tsp vanila
2 biji telur gred A - pada suhu bilik
2 tbsp(1 oz) pewarna merah
1 tsp cuka
1 tsp vanilla extract
1. Griskan tincake 9", taburkan tepung sesikit.
2. Dalam mangkuk, ayakkan tepung, baking soda, garam dan serbuk koko. Masukkan gula. Gaul rata.
3. Dalam mangkuk yang lain, pukul telur, buttermilk, minyak, pewarna merah, cuka dan vanila.
4. Masukkan bahan 2 ke dalam 3, pukul hingga sebati dan smooth.
5. Masuk ke dalam tincake dan bakar.
Pilihan Frosting:
Butter roux:
3 tbsp gandum
1cawan gula
1 cawan butter
1 cawan susu segar
1 tsp vanila