kehidupan yang sepi..

Hu..huu..huu.. sedihnya hati anis hari ini suami tiada di sisi..semalam dia sudah pun bertolak dari pejabatnya menaiki bas ke Langkawi atas urusan kerja..iaitu mengajar kumpulan KIK..tinggallah anis dan anak-anak..semalam dia bertolak dalam pukul 12 tengah malam..pagi tadi dia call anis, dia kata sudah pun selamat sampai ke Langkawi..kalau ada rezeki lagi kami sekeluarga akan ke sana lagi.sebelum ini kali terakhir anis sekeluarga pergi ketika anis mengandungkan anak anis yang ke dua semasa kandungan berusia 7 bulan..takut juga masa..takut ada masalah lain sebab perjalanan pun agak jauh juga..takut juga terbersalin awal..sumi anis ke sana ini rasa rindu kat dia he..he..he..nasib baiklah anak ada kurang sikit perasaan rindu tu..macam orang bercinta pula..bagi anis tidak salah kalau ada rasa cinta..sebab ia akan mengeratkan lagi hubunga kita dengan suami..jangan makin lama berkahwin makin pudar cinta dan sayang itu..kalau boleh biarlah kita pupuk perasaan itu sampai bila-bila..jangan biarkan cinta itu pudar di telan masa..okeylah anis tak hendak lah berjiwang pula dekat sini..nanti ada pula yang menyampah atau meluat..dekat sini anis hendak kongsi beberapa petua untuk anda semua..hendak petua tak? jom tengok apa dia..

MENGHILANGKAN BAU PELUH
Bagi sesiapa yang malu dengan bau peluh bila berjalan atau dalam penggangkutan awam..pakai minyak wangi pun tidak berkesan ini adalah petua untuk hilangkan bau tersebut:
CARANYA;
4 helai daun limau nipis, segenggam daun jambu batu di bersihkan lalu di hiris halus dan ditumbuk kemudia gosok-gosokkan pada badan atau ketiak biarkan berapa minit dan selepas itu mandi seperti biasa.

KHASIAT DAUN PEGAGA
Pegaga siapa tidak kenal dengan ulam pegaga? banyak khasiat yang terdapat dalam duan ulaman ini anataranya boleh serikan wajah, kecutkan peranakan, menghilangkan bintik-binti hitam di muka, kencing manis dan darah tinggi..
Bagi yang hendk kecutkan peranakan makan pucuk pegaga selepas kedatangan haid di buat gulai atau makan sebagai ulan..insyaalah..anis pun sedang mengamalkan ulaman pegaga ini sebagai ubat yang baik untuk kesihatn dan kecantikan kita..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
jika anda memerlukan khidmat tenaga pengajar untuk KMK (KIK) atau ceramah tentang KMK sila hubungi En. Roslan di email: kendiemas200559@gmail.com.